Tennisvoetbal

Tennisvoetbal is een nieuwe opkomende sport. Het wordt gespeeld met 2 tegen 2. De bedoeling is dat er met een voetbal wordt getrapt over een tennisnet in een speelveld, volgens de regels van het tennis. Het is heel verschillend van zaalvoetbal of minivoetbal.

Reglement

Een ploeg bestaat uit 2 spelers. Ja spelen met een gewone voetbal, afhankelijk van het reglement. Tennisvoetbal wordt vaak gespeeld op een badmintonterrein met grasveld. De netten staan op nethoogte.

Elke wedstrijd duurt ongeveer 10 minuten. De ‘opslag’ gebeurt vanop de achterste lijn, de trapkeuze is gelijk. De spelers mogen elk lichaamsdeel gebruiken om de bal over het net te spelen behalve de armen. Standaard mag bij de bal maar één keer botsen.

Zoek en vind tennisvoetbaltornooien in je buurt

Tennisvoetbaltornooien

Het aantal passen naar een medespelers is, afhankelijk van het tennisvoetbaltornooi, beperkt. Er is sprake van puntverlies als je in het net trapt of kopt, of als je de bal buiten de lijnen trapt of  kopt.

Het terrein is standaard 13,40m lang en 6,10m breed. De nethoogte is 91,4cm.

Tennisvoetbal in België

Deze variant wordt vooral beoefend op voetbaltrainingen en toernooien. Jaarlijks worden er enkele georganiseerd in België en Vlaanderen. Het meest bekende tornooi is de Waaslandcup.

Kom alles te weten over de andere populaire voetbaldisciplines:

Minivoetbal
Zaalvoetbal

Boardingvoetbal
Beach soccer
Veldvoetbal
Damesvoetbal