Nieuwe website voetbaltornooien gelanceerd!

Het is eindelijk zover. Sinds 2012 groeide voetbaltornooien.be snel uit tot de grootste tornooiverzamelsite in België. Tornooi-organisatoren vonden snel hun weg en het bezoekersaantal steeg snel van enkele duizenden tot meer dan 30.000 in het afgelopen jaar. Dit eiste ook zijn tol: crashes, bugs en zelfs hacks stapelden zich op.

Daarom werd er in 2015 hard gewerkt achter de schermen om een nieuwe site te bouwen. Eentje gebouwd op basis van de ervaring van de afgelopen 3 jaar. Want naast de service om tornooien toe te voegen en weer te geven, verzamelden we heel wat statistieken en gegevens over hoe voetballiefhebbers op zoek gaan naar een tornooi en wat organisatoren precies kwijt willen en kunnen.

De combinatie van deze data en de kennis van ons marketingteam, zorgt voor het resultaat van vandaag: ‘voetbaltornooien 2.0’. De oude voetbaltornooien was een eerste grote stap om organisatoren en voetballers te helpen elkaar te vinden, de nieuwe site wil dit verder zetten op een betere, slimmere en meer kwaliteitsvolle manier.

Wat blijft er?

Een tornooi zoeken is niets nieuw. De zaken die uitstekend werkten hebben we behouden en waar mogelijk verbeterd click to investigate. Volgende functionaliteiten zitten dus ook in de nieuwe website:

  • Zoekfunctie op naam, datum en categorie
  • Zoeken via kaartweergave
  • Tornooibeheer: bewerken en beheer van toegevoegde tornooien

Wat is er nieuw?

Voor de voetballiefhebber zal de zoekfunctie nu ook kunnen zoeken op locatie los van de kaartweergave. Daarnaast kunnen ze meer info vinden die de organisator kan invoeren.

  • Rechtstreekse inschrijvingslink (inschrijvingsformulier indien beschikbaar)
  • Tornooiwebsite
  • Contact E-mail
  • Contact telefoonnummer
  • Facebookevent/ pagina
  • Uitgebreide kaartweergave

De opvallendste wijziging is ongetwijfeld het design, maar daarnaast is de website nu ook helemaal responsive. Na heel wat tests met apps en andere toepassingen bouwden we de website vanuit het principe ‘mobile first’. Deze aanpak zorgt ervoor dat voetbaltornooien.be nu altijd en overal beschikbaar is. Thuis op je laptop of op café met vrienden via je smartphone.

Dit is nog maar het begin. We plannen nog heel wat nieuwigheden in om organisatoren verder te ondersteunen, te helpen meer bereik te genereren en meer inschrijvingen te halen om van hun tornooi een echt succesverhaal te maken.